Skip to main content
Netværk

Madspildsfonden er igen åben for ansøgning

PRESSEMEDDELELSE

Frem til den 1. september 2019 kan privatpersoner, foreninger og organisationer søge om penge til lokale initiativer, som kan være med til at skabe fællesskaber og samle borgerne.

I foråret nød tre vidt forskellige samlende, lokale initiativer godt af de penge, som “Madspildsfonden” genererer, hver gang medlemmerne i erhvervsledernetværket Vi samler hele Helsingør husker at melde afbud til møderne. Allerede få måneder efter er der igen penge nok til en ansøgningsrunde. Ordningen virker over forventning.

“Jeg synes godt vi kan klappe os selv på skuldrene og kalde ordningen en stor succes”, siger den ene af netværkets bærende kræfter, Tino Jønsson og fortsætter: “Det er jo ikke millioner af kroner, det drejer sig om. Men princippet for hvordan netværket med et enkelt greb løser en række udfordringer i et hug, synes jeg bare er kanon fedt.”

Ordningen opstod fordi medlemmerne glemte at melde afbud. Det betød, at der blev sat for meget morgenmad frem på buffeten til møderne. Mad, der røg direkte i skraldespanden efter mødet, fordi det ikke havde stået fremme for længe.

“Jeg kan sige det er en succes, fordi medlemmerne er blevet meget bedre til at melde afbud. Det betyder, at vi smider mindre mad ud og i øvrigt bedre kan planlægge mødelogistikken. Samtidig kommer der penge i fonden, som vores lokale ildsjæle kan søge.”

Tino Jønsson kan rose initiativet uden at prale. Idéen er nemlig ikke hans egen. Den er opstået i netværkets advisory board, som også er den gruppe af lederer og beslutningstagere, der beslutter hvilke ansøgninger som bliver imødekommet. Det sker næste gang på et møde fredag den 6. september. Ansøgninger på højst 2.500 kroner skal være indgivet på netværkets hjemmeside senest den 1. september for at komme i betragtning.

FAKTA:

  • Ansøgningen skal være på maksimum 500 ord og indgives på netværkets hjemmeside. Formularen kan findes på www.visamler.dk/fonden
  • Midler uddeles i portioner á højst 2.500 kroner. 
  • Spørgsmål og henvendelser rettes til en eller begge af de to partnere i netværket, Tino Jønsson og Aslak Gottlieb.

Tino Jønsson, tino@visamler.dk, 40 89 50 00
Aslak Gottlieb, aslak@visamler.dk, 41 40 49 58