Skip to main content

Idéen startede i 2017

Siden idéen på mødet i ‘17 blev præsenteret til stort bifald, har en interessegruppe på 10-15 medlemmer researchet og udviklet idéen til et prospekt for, hvordan vi overhovedet kvalificerer og træffer en så stor beslutning.

Men hvorfor mener interessegruppen så, at Helsingør skal satse på at være Europæisk Kulturhovedstad i 2032? Og hvordan kommer vi dertil?

Tja. Næsten tre kilo vejer den trykte udgave af programmet for Aarhus2017. Budgettet var 360 mio. kroner. Titlen tiltrak projektansøgninger for en milliard kroner. Turismen steg med 15% og 4.500 frivillige borgere lod sig engagere i netværk, som i øvrigt fortsætter deres arbejde i 2018.

Gruppen var herefter enige om, at selv hvis Helsingør forgæves søger om titlen i 2032, vil processen være værdifuld for byen. Derfor er arbejdet fortsat på møder og i workshops med tilslutning, fra et voksende antal deltagere.

I 2021 blev der nedsat et advisory board og stiftet en selvstændig forening. Læs mere på www.elsinore2032.dk

Play Video

Se video fra da Aarhus var kulturhovedstad i 2017

Smilets By var i 2017 Europæisk Kulturhovedstad. Et kæmpe projekt med et sekretariat, der på sit travleste bestod af 50 fuldstidsansatte. Og en titel, der betragtes som et af verdens stærkeste kulturbrands og som uddeles på skift mellem to EU-lande. Næste gang det bliver Danmarks tur er altså i 2032 eller deromkring, afhængigt af ud- eller indtrædende medlemslande.

Medlemmer af interessegruppen besøgte på en studietur den 17. januar 2018 både Aarhus og Sønderborg for at lære om potentialerne i at løbe efter det, man for kulturverden måske kunne sammenligne med OL. Sønderborg blev slået på målstregen af Aarhus i juryens afgørelse af, hvilken dansk by, der skulle have titlen.