Skip to main content
Netværk

(Endnu) mere liv på Havnen

Dialogmøde med kaffe og skumsprøjt på Kulturværftet mandag den 26. august klokken 15-17.

Helsingør byder på en af landets smukkeste havnefronter. Fra færgelejerne til Nordhavn. Med udsigten over Sundet, historiske træskibe, Kulturværftet, Kronborg og den konsekvente brostensbelægning, råder vi over noget helt særligt.

Området udgør sammen med gågaderne vores hovedstrøg for fodgængere i Helsingør. Men hov. Hvor stor er trængslen egentlig? Og hvor mange tager ophold i det smukke område, hvis vi ser bort fra de aller travleste uger i sommerferien?

Sådan lød nogle af de spørgsmål, som retorisk blev stillet på et netværksmøde i Vi samler hele Helsingør med titlen Det Blå Guld. Her drøftede deltagerne, hvordan vi skaber mere liv på havnen og bedre forbindelse til byen. Til gavn og glæde for alle. Få flere til at tage ophold på havnen. Få de handlende i gågaderne en tur forbi havnen. Og omvendt: De tusindvis af Kronborg-turisterne et smut forbi i gågaderne. Kort sagt udvide vores byrum.

En mængde bolde blev på mødet kastet i luften. Visioner såvel som konkrete idéer, som flere af deltagerne efterlyste opfølgning på.

På dialogmødet byder Helsingør Havne på ”kaffe og skumsprøjt”. Havnechef Jesper Schrøder holder et kort oplæg inden vi drøfter dagens tema i mindre grupper. Tino Jønsson og Aslak Gottlieb styrer mødet. Vi runder af med at lodde interessen for eventuelt at mødes igen eller tage andre former for tiltag til handling.

Mødet er åbent for netværkets medlemmer. Medbring gerne gæster, men husk tilmelding i formularen nedenfor. Også for gæster.