Skip to main content
Netværk

Christiansborg t/r

Fotos: Sandra Odgaard, ThinkAlike

Tirsdag den 9. april var intet mindre end en strålende morgen. Solen stod op i øst og badede mødelokalerne hos Strandhotel Marienlyst i gyldent lys. Ved halv syv-tiden ankom Erkan Özden som skulle lede dagens møde med ti lokalt opstillede landspolitikere. Alle kandidater til tinge, som ikke kun var mødt op for at tale, men i mindst lige så høj grad at lytte, hvad netværkets medlemmer mener de skal tage med sig ind til Christiansborg og forhåbentlig sende succesfuldt retur til hele Helsingør.

“Bordkortene” ved dagens møde talte sit metaforiske sprog: Vi sender jer på tinge med en forventning om, at I vender retur med noget i posen til hele Helsingør.

De fleste politikere dukkede op inden mødets start klokken 7. Tydeligt imponerede over de flotte rammer, hotellet præsterer – udsigten til Kronborg, morgenbuffeten og de stilfuldt arrangerede borde, som hurtigt blev fyldt med netværkets medlemmer. Det var en af de dage, hvor det bare summede af god stemning fra første færd. Morgenen smilede som en flækket træsko og det lod til, at alle smilede tilbage.

Måske er vi bare lokalpatrioter i netværket. Måske udsigten fra Strandhotel Marienlyst virkelig gør gæsterne i bedre humør og får dem til at tænke stort. I al fald var stemningen på mødet lige så høj og flot, som himlen over Kronborg var levende og dramatisk den 9. april 2019.

60 sekunder på scenen fik hver politiker til at indlede mødet med. Med karisma, charme og varme styrede Erkan Özden slagets gang og fik hyrdet politikere og deltagere ud i salen, så dialogen kunne tage fat. Den sædvanlige debat med udveksling af uenigheder og mudderkastning blev der ikke noget af. Måske derfor var hverken tv eller radiostationerne mødt frem. Til gengæld kom de lokale medier. (Se her, hvad de skrev i Helsingør Dagblad og Frederiksborg Amts Avis).

I dagens anledning var DR’s Erkan Özden hyret ind til at styre begivenhederne.

Hvad blev der så talt om på mødet? Et fuldstændigt referat af 85 mennesker dialog i tre timer, er naturligvis umuligt at give. Men kort fortalt, gik infrastruktur igen i mange varianter. Kystbanen, HH-forbindelse og motorvej. Heldigvis var der ikke færre end fire journalister til stede. Så følg links ovenfor, hvis du vil have et referat.

De ti politikere som deltog var:

  • A – Henrik Møller
  • B – Camilla Kampmann
  • C – Erik Lund (Birgitte Bergman på video)
  • D – Ulla Kokfelt
  • E – Søren Søfelt
  • F – Lucas Antonio Madsen
  • I – May-Britt Kattrup
  • O – Morten Messerschmidt
  • V – Thomas Bak
  • Å – Julie Herdal Molbech

Tak for besøget! Vi håber at se jer igen. På gaden, i medierne og til møderne i netværket …