Skip to main content
MøderNetværkNyheder

Talent er medfødt! Eller er det? …

Det var bare en af diskussionerne i salen på dagens netværksmøde, som foregik på Helsingør Musikskole.

Med på scenen var Svend og Noah, som begge er MGK-elever. Under morgenmaden frembragte de jazzede toner på piano og guitar. Senere trådte de i karakter som reflekterende unge mennesker, der kunne hjælpe netværket med at sætte næste generations perspektiv på måden, vi spotter og udvikler talent på i uddannelsessystemet og erhvervslivet.

Dialogen ved bordene blev sat i gang af Jens Erik Nybo Larsen. Han delte ud af sin indsigt fra både sin hverdag blandt phd’ere på Marinbiologisk Laboratorium, ungdomsafdelingen i Helsingør IF og en række udvalg i DBU, som arbejder med at skabe bedre forbindelser mellem elite og bredde.

Uenigheden om hvorvidt talent er medfødt eller ej, blev naturligvis ikke afgjort på mødet. Om man er til H.C. Andersens Den Grimme Ælling eller Pontoppidans Ørneflugt er måske heller ikke det væsentligste. Diskussionen på mødet om arv eller miljø landede et sted, som Otto Brandenburg i filmatiseringen af Ole Lund Kirkegaards Gummi Tarzan opsummerer i denne oneliner:

Mødet var 100 % analogt. Altså ingen PowerPoints eller digitale afstemninger, som vi kan dele her på hjemmesiden. Men fotografen fra a-round var på plads og fyrede løs. Nyd billederne og tag fat i en af mødets deltagere, hvis du er nysgerrig efter at høre mere om, hvad der foregik.