Mød Berlingskes madanmelder Søren Frank og medlemmerne fra det lokale madkulturelle netværk.
DATO: TIRSDAG DEN 5. DECEMBER 2023
TID: KL. 7-10
STED: RESTAURANT STREJF
At spise ude er at leve. Sådan kunne man omskrive H.C. Andersens berømte hyldestcitat til at rejse. Men hvad er det lige, der gør det så særligt at gå ud og spise? Hvad kendetegner en god restaurationsoplevelse? Og hvordan skaber vi en gastronomisk scene i hele Helsingør, så restaurationslivet forbliver i positiv udvikling?
Ja. Dagens emne er mad. Men i lige så høj grad mennesker. Både de, som sætter maden til livs. Publikum. Og de, som tilbereder og serverer den for os. Restaurationerne. På dette møde kommer vi 360 grader rundt om vores gastronomiske scene.
Til at inspirere os, har vi inviteret Berlingskes mangeårige madanmelder, Søren Frank, til en samtale om madanmelderi. Han har tidligere til VICE karakteriseret sit arbejde som en tredeling:
“Jeg ser jo madanmelderi som noget, der er delt i tre: det ene er referenceområdet, det andet er at kunne være kritisk og kunne svinge sablen, når det er nødvendigt, og det tredje er at formidle på en tilpas underholdende måde. Og de skal bare være der alle tre.”
I artiklen bliver han også spurgt, om han egentlig helst var fri for at give stjerner. Svaret kan du naturligvis læse i artiklen. Ellers kom til netværksmødet, hvor vi stiller det og andre uddybende spørgsmål. Og naturligvis giver plads til, at du som deltager, også kan komme til orde.
Søren Frank har lovet at han lader sablen bliver derhjemme. Så bare rolig. Hans besøg i netværket nok skal blive hyggeligt. Men først og fremmest sørger vi for, at det bliver fagligt og inspirerende med mulighed for dialog om dagens emne.
Fra vores eget lokalområde, har vi også inviteret medlemmerne i Helsingørs madkulturelle netværk med til mødet. De fortæller os om deres arbejde med madkultur og deltager i gruppearbejdet om, hvordan vi udvikler restaurationslivet i hele Helsingør.
En af netværkets stiftere, Maria Glerup, fra MOS har til Helsingør Kommunes erhvervsnyhedsbrev blandt andet forklaret om netværkets formål, at:
”Vores ambition er at bruge hinanden til sparring og udvikle vores forretning ved at gå sammen om at lave nye events og bruge hinanden til at sætte fokus på lokalt producerede varer og friske lokale råvarer såsom fisk, kød og grønt”.
For at ruste os til al den tale om mad og gastronomi spiser vi som sædvanlig morgenmad sammen fra kl. 7-8. Denne gang er det Jakob Christensen i køkkenet hos Strejf, som har stillet buffeten an. Kom selv og vurder, hvor mange stjerner den fortjener …