Skip to main content
AgendaMøderNetværk

Hvad forventer vi af fremtidens lokale og regionale medier i hele Helsingør?

Af 05/09/2023september 19th, 2023Ingen kommentarer

Netværksmøde: Tirsdag den 10. oktober 2023, kl. 7-10 i Movie House, Rønnebær Allé 110 A, Helsingør

Mens lokaljournalistikken andre steder i landet er truet af såkaldte nyhedsørkener, blomstrer den frodigt i Helsingør, hvor der ligefrem er konkurrence om brugernes opmærksomhed.

Men ikke alt er hverken fryd eller gammen. Forretningsmodellen for den trykte avis som nyhedskilde er næsten 400 år gammel og bygger stadig på papirets iboende kvaliteter som medie. De sidste 25 år har den teknologiske udvikling udfordret forretningsmodellen og avisen er på godt og ondt under dramatisk digital forvandling.

Set i historisk perspektiv er avisens frække lillebror, fjernsynet, kun en teenager. Men også tv-mediet har oplevet vigende opmærksomhed fra særligt yngre seerne og må se sig omkring efter nye måderat udkomme på.

Vi har inviteret vores tre største klassiske lokale og regionale nyhedsmedier til en ærlig snak om deres præmisser for at udkomme og engagere brugerne. Mødet er planlagt med en 360 graders dagsorden, hvor vi oprigtigt drøfter gensidige forventninger til fremtidens nyhedsdækning set fra både redaktionens, brugernes, annoncørernes og kildernes perspektiv.

PROGRAM

7:00-8:00  Netværk og morgenmad

8:00-8:10  Velkomst

8:10-8:55 Du tror det er løgn: Her er mediernes publicistiske ambitioner for hele Helsingør.

Cheferne på Helsingør Dagblad, Frederiksborg Amts Avis og TV 2Kosmopol taler ud. Kom helt ind bag kulissen! … Spøg til side. Og så alligevel ikke. Uden for referat fortæller chefredaktør Søren Johannesen (Helsingør Dagblad), områderedaktør Steffen Slot (Frederiksborg Amts Avis, Helsingør) og direktør Morten Kjær Petersen (TV2 Kosmopol) om deres respektive medier og journalistiske satsninger.

8:55-9:15  Gruppedrøftelser: Hvad forventer vi af vores lokale og regionale medier?

9:15-9:45  Paneldebat: Hvordan ser fremtidens medielandskab ud i hele Helsingør?

9:45-10:00 Netværk