Skip to main content
MøderNetværk

Næste netværksmøde: Fremtidens frivillige

Af 10/11/2019november 11th, 2019Ingen kommentarer

TIRSDAG DEN 3. DECEMBER 2019, KL. 7-10 PÅ KULTURVÆRFTET, LILLE SCENE

Kultur er en af de vigtigste værdiskabende elementer i hele Helsingør, siden værftet indstillede sin produktion. Den sang behøver vi ikke at gentage her. I stedet kigger vi på frivillighed som et af de vigtigste elementer for vores kulturliv. Vi kigger ind i fremtiden og søger svar på spørgsmålet: Hvordan opretholder og øger vi niveauet af frivillige, når næste generation tager over?

Og bare rolig. Du bliver ikke bedt om at melde dig til en opgave eller et udvalg. Meeeeeen. Vi kan da ikke udelukke, at du går inspireret fra mødet til at gøre det. Og vigtigst af alt. Med også en håndfuld idéer til, hvordan du får fænomenet frivillighed til at hænge sammen med din position som leder.

7.00 Den store morgenbuffet
Vi har bestilt Kulturværftets udvidede morgenbuffet. Ikke for at du kan komme i form til december måneds store ædegilder. Men for at lokke dig tidligt at huse, så vi kan netværke frit med hinanden.

8.00 Velkomst, nyheder i netværket og morgensang v/Tino Jønsson og Aslak Gottlieb, mødeledere
Vi byder gæster velkommen og samler op siden sidst. Morgensangen får vi hjælp til udefra. Af hvem afslører vi først på selve dagen. Vi giver en flaske rødvin til den første, som gætter det.

8.10 Konfirmander hjælper Horserød-fanger. Lokal case om unge med betragtninger om frivillige v/Kirstine Ida Brink, sognepræst i Mørdrup Kirke.
Det er jul. Det er cool. Men ikke derfor, at vi har inviteret præsten. Kirstine Ida Brinks fortælling handler om, hvad der fik hendes konfirmandhold til at starte en bogsindsamling til fangerne i Horserødlejren. Og om hendes oplevelse af, hvad der får mennesker til at arbejde frivilligt.

8.25 Musikalsk oplevelse v/pqrstuvxyz
Nej, nej, nej. Vi røber det ikke før på dagen. Men du er velkommen til at gætte.

8.35 Hvorfor er frivillighed vigtigt – også for erhvervslivet? Oplæg til dialog v/Rasmus Larsen Lindblom, velfærdspolitisk chef i Dansk Erhverv
Frivillighed bidrager til et civilsamfund i bedre balance. Fra sit droneperspektiv i Dansk Erhverv, lægger Rasmus Larsen Lindblom op til den efterfølgende dialog om fremtidens frivillige.

8.50 Dialog i grupper med 2 x Kulturudvalg
Til dagens gruppearbejde har vi inviteret medlemmer af to forskellige kulturudvalg. Folketingets og Byrådets, som fordeler sig i grupperne. Lytter. Og blander sig.

9:15 Opsamling på dialog i grupper
Vi inviterer interessenterne fra udvalgene på scenen, og hører hvad de tager med sig med i deres videre arbejde.

9.30 Netværksøvelse

9.45  Fri leg

10.00 Tak for i dag