Skip to main content
AgendaMøderNetværk

Destinationsudvikling: Sådan gør vi kagen større. Netværksmøde på Kronborg 31. maj 2022

Af 18/03/2022maj 31st, 2022Ingen kommentarer

NETVÆRKSMØDE PÅ KRONBORG MED MORGENMAD PÅ M/S CAFÉ TIRSDAG DEN 31. MAJ 2022 KL. 7-10

Dette møde havde egentlig turisme som arbejdstitel. Men da vi satte os sammen med Wonderful Copenhagen og Kronborg for at planlægge agendaen, blev vi hurtigt enige om, at emnet både var for bredt og for smalt.

Turisme er rigtig mange forskellige ting. Omvendt er det også en sektor for sig. Så vi fandt frem til, at vi på mødet hellere vil starte en samtale om destinationsudvikling. Altså hvordan vi samarbejder om, at gøre hele Helsingør til det fede sted at tage hen. Den proces, som vi siden værftet lukkede i 1983 har befundet os i. Transformationen fra værftsby til værtsby.

Det handler altså ikke bare om de enkelte seværdigheder eller overnatningssteder i hele Helsingør. Men om hvordan vi gennem dialog og samarbejde spiller hinanden bedre og sammen udvikler en destination, som er værd at besøge. Ikke bare et enkelt sight.

Men vi kan ikke samarbejde ud i det blå uden mål eller retning. For at kvalificere dialogen, vil Wonderful Copenhagen give os indsigt i hvem, der egentlig besøger os. Hvor mange østasiater og briter, gæster byen? Og hvad med de danske endagsturister? Er det kvindegrupper eller familier? Og hvorfra kommer de?

På mødet hører vi også om indsatsen Elsinore Evenings, som er et samarbejde mellem flere aktører i byen om netop ved at planlægge og koordinere sammen tilbyder et unikt produkt, som rækker langt ud over oplevelsen af, hvad et enkelt museumsbesøg kan byde på.

Vi hører også om samarbejdet mellem det statsejede Kronborg og Strandhotel Marienlyst som privat virksomhed. Hvordan støtter de op om hinandens mission og forretning?

7:00 Morgenmad og netværk i M/S Café
8:00 Walk ’n Talk
8:10 Kronborg behind the scenes, rundvisning v/Christian Struckmann Irgens, slotschef på Kronborg Slot
8:40 Sådan gør vi kagen større v/Michael Lauritsen, hoteldirektør på Strandhotel Marienlyst Ulla Tofte, direktør på M/S Museet for Søfart og Christian Struckmann Irgens
8:55 Fra værftsby til værtsby v/Adam Engel, senior manager i Wonderful Copenhagen
9:10 Rundbordssamtaler
9:40 Rundt om Kronborg v/Lars Bjørn Madsen, forfatter og forsker
9:45 Netværk