Skip to main content
AgendaMøder

Netværksmøde på Den Internationale Højskole: HELSINGØR SET GENNEM GLOBALE BRILLER

TIRSDAG DEN 28. JANUAR 2020, KL. 7-10 PÅ DEN INTERNATIONALE HØJSKOLE, MONTEBELLO ALLÉ 1, 3000 HELSINGØR

Hvad tænker andre kulturer og nationaliteter, når de møder hele Helsingør? Og hvad kan vi bruge det til i vores fortælling om os selv? Sådan lyder dagsorden for næste netværksmøde, som vi arrangerer i samarbejde med Den Internationale Højskole og Helsingør Dagblad.

På næste møde tager vi en dosis god dansk kulturhistorie, sjovt nok på International People’s College. Her et billede af N.F.S. Grundtvig, som står fadder til højskolebevægelsen.

Næste år fylder Den Internationale Højskole 100 år (!) Men hvor mange gange har du egentlig besøgt den? Hvis nogensinde? Nu får du som medlem eller gæst af netværket i al fald chancen for at komme inden for dørene, se dig omkring, møde menneskene, synge med fra Højskolesangbogen, lytte til forstanderen, tale med eleverne, ja, sågar, smage på maden.

Vil du have en forsmag, så se denne video. Ellers kan du bare scrolle ned til agendaen, som følger nedenfor.

I videoen taler forstander Søren Launbjerg engelsk. På mødet taler han til os på dansk.

7.00 Kalorier til krop og sjæl
“Folk der lærer for at leve, har anderledes Hast-Værk end Folk der lever for at lære”. Sådan sagde Grundtvig. Som sædvanlig sætter vi god tid af til morgenmaden. Ikke kun for at spise. Men for at være sammen og lære hinanden at kende. Det lugter da lidt af den gamle tænkers tanker.

8.00 Velkomst, nyheder i netværket og morgensang
Vi byder gæster velkommen og samler op på aktiviteter i netværket siden sidst. Morgensangen tager vi naturligvis fra Højskolesangbogen.

8.10 Forstanderen har ordet
Hvad er en international udgave af noget så dansk som en folkehøjskole? Højskoleforstander Søren Launbjerg tager os med bag kulisserne på Den Internationale Højskole, når han fortæller om dens snart 100-årige virke, betydning og brand i hele verden.

Hør forstanderens succeshistorie om dansk kultureksport, som tager sit udgangspunkt lige bag hækken langs Kongevejen.

8.25 Eleverne har ordet
De har kun været på højskolen et par uger. Men som den første opgave i faget Exploring Denmark er eleverne blevet sat til at “undersøge” hele Helsingør og fra alle verdenshjørner fortælle os om deres møde. Dette programpunkt er forberedt i samarbejde med elevernes lærer, Jannie Pallesen, og Helsingør Dagblad, som har fulgt eleverne og skrevet om deres indtryk.

Elever kommer til Den Internationale Højskole fra hele verden. På mødet hører vi om deres møde med vores lokalområde og -samfund. Forinden kan du møde portrætter af elever i Helsingør Dagblad , som bringer interviews med vores nyankomne unge mennesker.

8.45 Hele Helsingør i den store, vide verden
Hvilke historier fortæller vi resten af verden om os selv? Med inspiration fra dagens oplæg, finder vi i grupper frem til gode historier om hele Helsingør, som ikke tidligere er fortalt. Og bliver på den måde klogere på vores lokale identitet, men i et globalt perspektiv.

9.15 Ud over rampen
Vi samler op på dagens gruppearbejde og kommer ved fælles hjælp frem til, hvordan vi får de gode historier fortalt, så de kan komme ud over rampen.

9.30 Netværksøvelse

9.45  Fri leg

10.00 Tak for i dag

OBS! Klokken 10 viser højskoleforstander Søren Launbjerg interesserede medlemmer rundt på højskolen. Hør om højskolens forestående 100 års jubilæum og udbygningsplaner, som allerede er langt fremme på tegnebrættet.