Skip to main content
AgendaMøder

Krop og sjæl – netværksmøde i Sundhedshuset

TIRSDAG DEN 21. MARTS 2023, KL. 7-10
HELSINGØR SUNDHEDSHUS, BIRKEDALSVEJ 35A, HELSINGØR

Det er en gammel traver – en sund sjæl i et sundt legeme. Eller er det egentlig omvendt? Nej, pyt. Vi gider ikke diskutere hønen eller ægget, men i stedet invitere til et netværksmøde, hvor vi taler om sundhed både for krop og sjæl.

MORGENBORD OG NETVÆRK
Vi er inviteret indenfor i kantinen i det nyåbnede Helsingør Sundhedshus, der som bekendt erstatter det tidligere sygehus. Ja, bemærk ordvalget. Sundhedshuset er ikke blot et sted, hvor vi lige tager hen og får fikset vores skavanker. Bag byggeriet ligger et mere moderne syn på sundhed, som både handler om krop og sjæl – helbredelse og forebyggelse.

Vi indleder som sædvanlig med fælles morgenmad. Allerede kort tid efter Sundhedshusets åbning har kantinen opnået et godt ry for sit bagværk om morgenen. Maden i Sundhedshuset skal ikke bare være sund, men også lækker og indbydende. Æstetikken påvirker vores humør, som igen har indflydelse på vores sundhed. Glem alt om vindtørt, hvidt toastbrød med gummiost.

BAG KULISSERNE
Efter morgenmaden tager chefkonsulent Hanne Vig Flyger os bag kulisserne i Helsingør Sundhedshus. Med sit oplæg fortæller hun os historien om det arkitekturanmelderroste nybyggeri og visionerne for husets mange sundhedstilbud. For de særligt interesserede viser Hanne efter mødet rundt i bygningerne (bemærk at der er begrænset antal pladser til denne aktivitet).

KEYNOTE OG ÅBNING AF FOTOUDSTILLING
Og så skal vi ellers se på kroppe. Kvindekroppe. Fotograf Heidi Maxmiling har studie på Kronborg og er bogaktuel med fotobogen Ærlige kvindekroppe. Til bogen hører en udstilling, som vi efter hendes keynote om fotoprojektet får lov til at åbne ved en fernisering, hvor Heidi guider os rundt.

Med billederne ønsker Heidi at gøre op med netop de æstetiske idealer om kvindekroppen, som kan gøre særligt unge mennesker mentalt syge. Bogen udkom på GAD i slutningen af 2022 og er allerede trykt i andet oplag. Det er første gang, at udstillingen vises i Nordsjælland.

7:00-8:00 Morgenmad – nyd hinandens selskab og kantinens friske bagværk
8:00-8:05 Velkomst og nyheder i netværket v/Tino og Aslak
8:05-8:25 Helsingør Sundhedshus bag kulissen v/Hanne Vig Flyger, chefkonsulent
8:25-8:45 Ærlige kvindekroppe v/Heidi Maxmiling, fotograf
8:45-9:30 Guidet fernisering på udstillingen Ærlige kvindekroppe
9:30-10:00 Netværk