Skip to main content
MadspildsfondenPressemeddelelser

Madspild samler børnefamiler og enlige i hele Helsingør

Aj. Sådan hænger det naturligvis ikke helt sammen. Undskyld den finurlige click bait, men læs lige videre, nu da vi har din opmærksomhed. Det her er nemlig en god historie. Ikke bare en win-win-historie. Men en win-win-win. Hold tungen lige i munden:

Advisory boardet i Vi samler hele Helsingør besluttede fredag den 27. november, at udlodde 7.350 kroner til tre forskellige initiativer, som henvender sig til først og fremmest børnefamilier, men også enlige i hele Helsingør. Du kan læse om de tre initiativer lidt længere nede. Det er de første vindere.

Den anden vinder er miljøet. Pengene er nemlig fremkommet ved at deltagerne ved netværksmøderne i Vi samler hele Helsingør holder skarp disciplin med tilmeldingen til møderne. På den måde undgår vi at smide mad i skraldespanden. Det er ellers et typisk fænomen ved konferencer og store møder som vores. For hvert rettidigt afbud til møderne, donerer netværket nemlig 100 kroner til Madspildsfonden.

Tredje vinder er netværket selv. Tidligere havde vi forhøjede udgifter til møderne og tomme stole, der hvor medlemmer havde forsømt at melde afbud. Nu er vi altid skarpe på, hvor mange der deltager. Dermed er det også nemmere at tage højde for retningslinjerne for mødeafvikling under corona-pandemien.

Men altså. Hvem er det så, der skal have de penge? Jo, ser du. Der er tale om tre organisationer med lokale borgere, som på forskellige niveauer arbejder frivilligt for at deres medborgere, som ikke har helt det samme overskud, bliver støttet i hverdagen.

Advisory boardet har ved denne udlodning anlagt den synsvinkel, at det samler hele Helsingør, at dem som magter at hjælpe andre med behov for det, får en hjælpende hånd til at føre deres initiativer ud i livet.

De tre udlodninger går således til:

  • Mad til alle
  • Mødrehjælpen, Helsingør lokalforening
  • Frivilligcenter Helsingør

Mad til alle er en forening, der forhindrer sult og madspild ved at fordele overskudsmad til familier og enlige som ellers kun er forsørget ved de laveste sociale ydelser. Når maden uddeles i måltidskasser, får modtagerne mulighed for at lære hinanden at kende og styrke deres sociale relationer. I corona-tider foregår det udendørs, hvorfor Mad til alle har brug for faciliteter til en suppekøkken. På den måde kan modtagerne over et måltid varm mad netværke med hinanden, når de afhenter måltidskassen.

Mødrehjælpens lokalforening i Helsingør består af frivillige ildsjæle som tilbyder rådgivning og støtte samt arrangerer aktiviteter til sociale netværk og oplevelser for enlige forsørgere, gravide og børnefamilie i hele Helsingør. I 2021 planlægger foreningen et program med titlen Tons og tummel, som skal aktivere børnefamilierne fysisk med yoga, dans, rytmik, svømmeture og lignende aktiviteter. Madspildsfonden støtter de direkte udgifter, som foreningen har i forbindelse med afviklingen af programmet.

Også blandt Frivilligcenter Helsingørs mange aktiviteter bliver børnefamilierne prioriteret. Særligt i corona-tider kan det være svært at skabe de fællesskaber, som er så vigtige for både børnenes og de voksnes trivsel. Derfor arrangerer de i Børnenes Hus to aktivitetsdage, som Madspildsfonden støtter.

Kontakt netværksleder Tino Jønsson, hvis du vil høre mere om Madspildsfonden: tino@visamler.dk