Skip to main content
MadspildsfondenNyheder

Camouflagedragter, vikingetøj og sikkerhedsudrustning til træskibstosser – tre vidt forskellige udlodninger fra Madspildsfonden

Det er en broget skare af lokale ildsjæle, som i denne omgang nyder godt at den hidtil tredje udlodning fra Madspildsfonden – en ordning der holder madspildet ved netværkets møder nede ved positiv tilskyndelse til at huske rettidigt afbud.


De Sydpolske Teltarbejdere er en forening, som blandt andet hjælper Ungdomsskolens muscial og Espergærde Revyen med de praktiske sceneforhold omkring forestillingerne. Af hensyn til publikums oplevelse af scenekunsten, vil de helst gøre det uset.

Mod lovning om at dragterne ikke bliver brugt til lyssky aktiviteter, har foreningen modtaget et beløb, som dækker indkøb af sorte dragter, så scenearbejdet kan udføres gedulgt.

De Sydpolske Teltarbejdere støtter blandt andet op om Espergærde Revyen. Nu støtter Madspildsfonden sydpolakkerne med camouflagedragter, som muliggør arbejdet.


Maritimt Værksted kalder sig i deres ansøgning til Madspildsfonden for “træskibstosser”. Det har netværkets advisory board set stort på i behandlingen af deres ansøgning om støtte til sikkerhedsudstyr, som bestemt ikke er tosset.

Foreningens aktiviteter er nemlig ikke kun for, undskyld, nørder, men retter sig også udad mod lokalbefolkningen i form af blandt andet undervisningsprojekter, lærlingenetværk, studiebesøg, aftenskole og opvisningssejlads på Sundet.

Find foreningen på Facebook samt i Hal 16 og 18, hvor skibsejere, foreningsmedlemmer, frivillige, elever fra folkeskoler og andre interesserede har deres gang.


Vikingerne kommer! Allerede til sommer, hvis ellers fysiske forsamlinger tillades, når DUI Helsingør efter planen sidste lørdag i måneden holder vikingestævner.

Ved sådanne lejligheder duer det naturligvis ikke, at deltagerne sjosker rundt i gummisko og joggingbukser. (Var det ikke læder og hør, vores forfædre klædte sig i?) Derfor støtter Madspildsfonden med penge til indkøb af materialer, så sommeraktiviteterne opleves så autentiske som muligt.

Børn og voksne får til sommer mulighed for at danne fællesskab i rollen som vikinger i fuld ornat. Det sker blandt andet med hjælp fra Madspildsfonden, som har støttet DUI Helsingør med indkøb af materialer.