Skip to main content
Netværk

Ungdomskolen samlede virksomheder og (måske) kommende lærlinge

Disclaimer: Vi skal ikke tage æren for begivenheden. Men Mini Skills var så stor en succes, at vi synes arrangementet fortjener en omtale. Mange medlemmer i netværket deltog da også med workshop eller som politikere og embedsmænd.

Save, banke, hamre, male, skrue … Hal 21A summede af aktivitet, da næsten 400 af kommunens 7. klasses elever prøvede sig selv af i forskellige håndværk og servicefag. De primære kræfter bag begivenheden var Ungdomsskolen, Erhvervs- og Industriforeningen og Værftets Madmarked. Og mange andre, skal det lige siges. For der blev løftet i flok og begivenheden lod sig kun gøre, fordi samarbejdspartnere var dygtige til at udnytte deres netværk. Og se potentialet i at løse en fælles udfordring sammen.

Sagen er jo, at der skal en ekstra indsats til for at få vores afgangselever fra grundskolen til at vælge erhvervsuddannelserne til. Langt størstedelen suser lige ind på en gymnasial ungdomsuddannelse, hvor de får netop et socialt netværk serveret på et sølvfad. Elevrådsarrangementer, bandaftener, kulturudvalg, filmklub, teater … To-tre år med hundredvis af jævnaldrende m/k til at udvide sine sociale relationer og og tage sin ungdomsuddannelse i et kreativt miljø.

Mini Skills viste at det også kan være sjovt og kreativt, at tage en erhvervsuddannelse. Selvfølgelig er det hårdt arbejde og som lærling skal man dygtiggøre sig ved hele tiden at øve sig på, at blive bedre. Men glæden og gnisten blandt lærlingene fra vores lokale virksomheder, som demonstrerede deres fag og hjalp 7. klasses eleverne med at betjene en skruemaskine eller rigtigt på penslen, var ikke til at tage fejl af. De mødte frem på Mini Skills som fantastiske ambassadører for idéen om at tage en erhvervsuddannelse. Ung til ung foregik i en udveksling, som var helt unik.

En af vores lokale talentfulde, unge fotografer, Sandra Odgaard fra ThinkAlike, var på pletten og tog billeder for Ungdomsskolen. Dem bringer vi her, fordi de taler for sig selv om projektets succes. Vi bringer også en film, som det digitale mediebureau, a-round, har produceret, ligeledes for Ungdomsskolen. Endelig linker vi til nyhedsmediernes og Dansk Byggeris omtaler af begivenheden. Save, banke, hamre, male, skrue …  Sikke en fest.