“Far, jeg hører på voksensnak hele dagen. Det er næsten ikke til at holde ud, selvom jeg er fyldt 18 år.”

Det var en udtalelse fra Aslak Gottliebs søn, der satte gang i planerne om et ungdomsnetværk for erhvervsskoleelever med elev- eller læreplads på en virksomhed i hele Helsingør.

Ja, netværket er kun på tegnebrættet, men vi synes idéen er så god, at vi har valgt at offentliggøre den her på hjemmesiden – tag endelig fat i os, hvis du vil lege med.

Nå. Men sønnike er i lære som skibsmontør på en lokal industrivirksomhed. Som den eneste læredreng, vel at mærke. Fra sin plads på værkstedet, ene teenager og nederst i hierarkiet blandt håndværkere fra ind- og udland, arbejder han blot 500 meter fra Espergærde Gymnasium, hvor omkring 1.000 jævnaldrende elever af begge køn hver dag (og aften) har fantastiske muligheder for allerede i så ung en alder, at udvikle sine sociale og faglige netværk.

Den mulighed har du ikke som eneste elev eller lærling på en mindre virksomhed. Og det forsøger vi at ændre på med udviklingen af prospektet til et “lærlingenetværk”, som du kan læse udkastet til i dette pdf-dokument

Kort fortalt går ideén ud på, at elever og lærlinge inden for beslægtede fag og brancher, får mulighed for at netværke med både fagligt og socialt udgangspunkt. Om det kan blive i arbejdstiden eller ej, er jo op til virksomhederne der skal give fri og eventuelt betale for deltagelsen.

Vi leder efter interesserede virksomheder og overvejer at søge fondsmidler til et pilotprojekt der skal vise, om idéen er så god, som vi selv tror.

Kontakt Aslak Gottlieb på [email protected] eller mobil 41 40 49 58, hvis du er interesseret i projektet.

Følg udviklingen i lærlingenetværket

Indtast dine kontaktoplysninger, hvis du vil høre mere om udviklingen i lærlingenetværket. I foråret ’19 holder vi interessentmøder og søger fonde. Vi skriver til dig, når der er nyt at fortælle.

Læs omtalen af projektet i Business Nord, februar 2019. E-avisen åbner på den rigtige side, når du klikker på billedet.